Telelogopedie

Geplaatst: dinsdag, 17 maart 2020.

In verband met het Coronavirus hebben we besloten dat de praktijk drie weken dicht gaat. Telefonisch en per mail blijven wij bereikbaar. Om de logopedische zorg te kunnen continueren hebben wij besloten de logopedische behandeling voort te zetten middels telelogopedie.

Telelogopedie is logopedie via videobellen; denk hierbij aan videobellen met WhatsApp. Wij zijn op dit moment druk aan het uitzoeken hoe we dit het best vorm kunnen geven. Wij zoeken de beste mogelijkheid welke ook het meest veilig is.

We zullen iedereen hiervan op de hoogte brengen.thumbnail IMG 3755

Wanneer je vragen hebt kan je altijd contact opnemen met jouw behandelend logopedist.

 

Groetjes,

Cindy, Ilona en Fleur

 

Coronavirus

Geplaatst: dinsdag, 17 maart 2020.

Het Coronavirus, het houdt ons allemaal bezig. Om verspreiding te voorkomen zijn steeds meer maatregelen nodig. Wij willen daar als praktijk gehoor aan geven en hebben besloten dat wij onze werkwijze gaan aanpassen aan de geldende normen zoals die door het RIVM gegeven zijn.

Wij hebben ervoor gekozen om tot 6 april geen mensen meer naar de praktijk te laten komen. Daarom gaan we vanaf komende week de logopedische behandeling via telelogopedie voortzetten. (Telelogopedie wordt net als 'gewone' logopedie vergoed vanuit de Basisverzekering.)

De behandeld logopedist zal contact met u opnemen en samen kijken welke manier voor u het meest geschikt is. Denk hierbij aan Whatsappvideobellen, Facetime of Skype.

Als de logopedische behandeling voor je kind is, zorg dan dat je samen met je kind klaar zit voor de sessie op de afgesproken tijd. Mocht de tijd vanwege deze vorm aangepast moeten worden, dan kun je gerust contact met ons opnemen. We zullen dan samen naar een oplossing zoeken

Wij zijn er van doordrongen dat dit niet de meest ideale werkwijze is, maar gezien de situatie zijn wij er van overtuigd dat we door deze maatregelen de kwaliteit van de behandeling overeind kunnen houden. We gaan er samen het beste van maken en hopen op deze manier bij te dragen aan het verminderen van de verspreiding van het Coronavirus! Voor vragen kun je altijd bij ons terecht.

Hartelijke groet,

Ilona Odolphy

Fleur Tolhuijs

Cindy Willemsen

Centrum voor logopedie Odolphy

Cursus Effectief Therapeutschap

Geplaatst: donderdag, 30 januari 2020.

Vorige week heeft Ilona de cursus Effectief Therapeutschap 1 gevolgd.

Deze cursus heeft haar geleerd om aan de slag te gaan met psychosociale problemen die vaak aan de oorsprong liggen van een klacht, zeker op het gebied van stotteren. Zij heeft geleerd wat zij kan inzetten om een veilige omgeving te creëren, daarnaast te vertrouwen op haar intuïtie, zodat zij zich optimaal kan afstemmen op de cliënt. Hoe doorbreek je bepaalde patronen en denkwijzen. Deze cursus heeft veel inzicht gegeven in haar therapeutische vaardigheden.

cursus effectief therapeutschap

logo centrum voor logopedie Odolphy
Centrum voor Logopedie
Odolphy