Voorlichting bij babycafé Kopje Troost

Geplaatst: woensdag, 09 november 2016.

Ilona en Cindy zullen op vrijdag 18 november vertellen over de spraak- en taalontwikkeling van kinderen bij babycafé Kopje Troost in Doetinchem.

Beiden zijn logopedist bij ons in het centrum. Zij zullen daarnaast vragen beantwoorden die ouders en/of verzorgers hebben en adviezen geven.

Heeft u vragen op het gebied van spraak, taal, gehoor of afwijkend mondgedrag (duim- en/of vingerzuigen, open mondgedrag, afwijkend slikken) kom dan gerust langs!

Tot dan!

Behandelen van afwijkend mondgedrag

Geplaatst: donderdag, 25 februari 2016.

Wanneer uw kind een of meerdere van de volgende gedragingen laat zien, kan het verstandig zijn contact op te nemen voor een vrijblijvend consult en mogelijk aanvullende logopedische behandeling:

  • Uw kind zit vaak met zijn/haar mond open;
  • Uw kind slist/lispelt;
  • Uw kind heeft scheve tanden;
  • Uw kind slikt met de tong tussen de tanden;
  • Uw kind duimt of zuigt op zijn/haar vingers.

Dit noemen wij afwijkend mondgedrag en kan door een gespecialiseerd logopedist goed behandeld worden. Deze gedragingen worden volgens de methode Oro-Myofunctionele Therapie behandeld. Door deze methode wordt met 3 maanden het verstoorde evenwicht van de spieren in het gezicht hersteld. De behandeling kan soms zelfs zorgen voor een korter orthodontisch behandeltraject op latere leeftijd. Wij kunnen uw kind vanaf 6 jaar helpen met deze klachten. Het kan zinvol zijn om deze klachten ook met uw behandelend tandarts te bespreken. Zij kunnen uw kind naar ons verwijzen.

Katja Kuif is binnen ons centrum gespecialiseerd in deze problematiek en zij zal dan de behandeling op haar nemen.

Wanneer u vragen heeft over dit blog kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Kinderboekenweek 2015

Geplaatst: woensdag, 07 oktober 2015.

Het is weer kinderboekenweek!

In het land zijn verschillende activiteiten te doen!

 

Tournee Simon van der Geest en Mies van Hout

Simon van der Geest schreef het Kinderboekenweekgeschenk Per Ongelukt! Mies van Hout maakte het Prentenboek van de Kinderboekenweek: Speeltuin. Beide auteurs gaan van 16 september t/m 17 oktober 2015 langs boekwinkels en bibliotheken voor meet & greets.

De Nationale Kinderboekenruil

NS, hoofdsponsor van de Kinderboekenweek, organiseert op 18 oktober de Nationale Kinderboekenruil op station Utrecht Centraal. Kinderen worden opgeroepen om een boek dat zij al heel vaak hebben gelezen te ruilen met iemand anders.

Kinderboekenweekgeschenk = vrijkaartje voor wetenschapsmuseum!

Met het Kinderboekenweekgeschenk heb je op 18 oktober gratis toegang tot een van de 22 wetenschapsmusea en science centra. Bij deze musea ontdek je de meest uiteenlopende raar-maar-ware weetjes.

Lezen = weten² tour

Speciale bibliotheektournee: schrijvers en wetenschappers treden samen op in de bibliotheek. De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van natuur, wetenschap en techniek. In veel kinderboeken komt dit thema aan bod. Met proefjes, onderzoeken en leuke activiteiten. Voor data klik hier.

Jong Amsterdam Leest – met Simon van der Geest

De Krakeling, Het Parool en Scheltema organiseren Jong Amsterdam Leest: een leesclub waarbij je elke maand een splinternieuw kinderboek leest en bovendien de schrijver ontmoet. Tijdens de Kinderboekenweek komt Simon van der Geest vertellen over het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar: Per ongelukt!

Kinderboekensalon met Simon van der Geest

Bewust leren of per ongeluk uitvinden. Kennis en creativiteit komen samen in de Kinderboekenweek en in de FGw (Faculteit der Geesteswetenschappen). Te gast in deze Kinderboekensalon is Simon van der Geest.

logo centrum voor logopedie Odolphy
Centrum voor Logopedie
Odolphy