Behandelen van afwijkend mondgedrag

Geplaatst: vrijdag, 11 september 2015.

Steeds vaker krijgt onze praktijk te maken met cliënten die doorverwezen zijn door een tandarts. Deze cliënten hebben last van uiteenlopende problemen zoals open mondgedrag, afwijkend slikken, duim- en of vingerzuigen en/of het gebruik van een speen. Deze afwijkende mondgewoonten hebben niet zelden een negatief effect op het (kinder)gebit. Er ontstaat een open of overbeet. De cliënten hebben zelf veelal geen last van deze problemen waardoor er vaak te lang gewacht wordt met een aanmelding voor logopedische behandeling.Toch is het van belang om bij deze problemen zo snel mogelijk een behandeling op te starten. Wanneer kinderen worden aangemeld met deze problemen bij een leeftijd van ongeveer 6 jaar kan er na een behandeling van ongeveer 3 maanden een heel mooi resultaat bereikt worden. Orthodontische behandeling op latere leeftijd kan zelfs verkort worden of is helemaal niet meer nodig.

Binnen onze praktijk is Katja Kuif gespecialiseerd in het behandelen van deze problematiek. Wanneer u twijfelt of uw kind behandeling nodig heeft wat betreft bovenstaande problemen, kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met onze praktijk via e-mail of telefoon. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0314-391771 / 0314-373717

 

 

Logopedie en stem

Geplaatst: donderdag, 27 augustus 2015.

Klik op de link om het krantenartikel te openen!

Logopedie en stem

Stotteren

Geplaatst: vrijdag, 10 april 2015.

Beste lezer,

Recent heeft Ilona Odolphy een cursus gedaan over het behandelen van stotterende kinderen en volwassenen. Zij is nu helemaal up-to-date wat betreft de behandeling.

Wanneer u of uw kind stottert kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak.

Op de website stotteren.nl kunt u als ouder van een stotterend kind een screeningslijst invullen en meenemen naar uw eventuele afspraak. Ook vindt u daar veel informatie over stotteren.

Graag zien wij, en in het bijzonder Ilona, u terug in onze praktijk!

logo centrum voor logopedie Odolphy
Centrum voor Logopedie
Odolphy