Logopedie en stem

Geplaatst: donderdag, 27 augustus 2015.

Klik op de link om het krantenartikel te openen!

Logopedie en stem

Stotteren

Geplaatst: vrijdag, 10 april 2015.

Beste lezer,

Recent heeft Ilona Odolphy een cursus gedaan over het behandelen van stotterende kinderen en volwassenen. Zij is nu helemaal up-to-date wat betreft de behandeling.

Wanneer u of uw kind stottert kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak.

Op de website stotteren.nl kunt u als ouder van een stotterend kind een screeningslijst invullen en meenemen naar uw eventuele afspraak. Ook vindt u daar veel informatie over stotteren.

Graag zien wij, en in het bijzonder Ilona, u terug in onze praktijk!

Myofunctionele therapie met trainers

Geplaatst: maandag, 09 februari 2015.

Op 6 februari 2015 zijn Ilona en Katja naar een cursus geweest in Waalwijk. In deze cursus werd de meerwaarde van het gebruik van een trainer in de myofunctionele therapie uitgelegd.

Oromyofunctionele Therapie (kortweg OMFT) is een behandeling voor kinderen en volwassenen met afwijkende mondgewoonten, zoals open mond gedrag, duim- en vingerzuigen, verkeerd slikken, etc.

Deze afwijkende mondgewoonten hebben een zeer negatieve invloed op het gebit. Er ontstaat een overbeet of open beet. Door OMFT worden de afwijkende mondgewoonten afgeleerd en het correct slikken aangeleerd. Met behulp van een trainer wordt het tevens onmogelijk gemaakt om verkeerd te slikken. De trainer dient 1 uur overdag gedragen te worden en de gehele nacht.

Wanneer u vragen heeft over het afwijkende mondgedrag van uw kind of uzelf, kunt u vrijblijvend contact opnemen met één van onze logopedisten.

DSC 9102

logo centrum voor logopedie Odolphy
Centrum voor Logopedie
Odolphy