OMFT

Wat is nu OMFT: oro-myofunctionele therapie? Oro-myofunctionele therapie (OMFT) is een gestructureerde oefentherapie voor het herstellen van een verstoord evenwicht in het functioneren van de spieren in en rond de mond. Afwijkende mondgewoonten zoals duimen, vingerzuigen, speenzuigen, nagelbijten en mondademen kunnen het evenwicht tussen die spieren onderling verstoren. Dat veroorzaakt een afwijkende tongligging in rust, een afwijkende tongbeweging tijdens het slikken en het heeft in veel gevallen een negatief effect op de uitspraak (slappe, onduidelijke uitspraak, omissie [r], slissen en lispelen).

OMFT Centrum voor logopedie Odolphy Doetinchem

Aangezien de vorm van de kaken en stand van de tanden beïnvloed wordt door de functie van de spieren in en rond de mond, is het van belang om bij een verkeerde functie eerst te werken aan het verbeteren van de mondfuncties, voordat er door de orthodontist of kaakchirurg aan het corrigeren van de verkeerde vorm gewerkt gaat worden. De logopedist werkt aan het verbeteren van de mondfuncties. Tandartsen en orthodontisten werken aan het verbeteren van de vorm en morfologische afwijkingen van het gebit.

Onze praktijk is gespecialiseerd in OMFT, hiervoor hebben de logopedisten diverse cursussen gedaan. We werken nauw samen met orthodontisten en tandartsen. Een multidisciplinaire benadering is wenselijk voor een blijvend resultaat.

www.omft.info.nl

Wat anderen zeggen:

We verwelkomen u graag op één van onze locaties in Doetinchem!