neem een kijkje bij ons team

Ilona Odolphy

Ilona - Team - Centrum Logopedie Odolphy Doetinchem

Graag wil ik me even voorstellen. Ik ben Ilona Odolphy en in 1996 afgestudeerd als logopediste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

In de afgelopen jaren heb ik op verschillende gebieden (o.a fonologische problemen, schisis, taalproblemen (vanaf ongeveer 2 jaar), OMFT, stotteren, SPEICH methode bij chronische hoest) bijscholingen gevolgd. De afwisseling tussen de leeftijdsgroepen en de daarbij horende benadering vind ik geweldig.

Door de jaren heen merkte ik dat ik meer affiniteit kreeg met de stotterproblematiek en ben ik me daarin gaan specialiseren. Sinds 2014 mag ik mezelf een gespecialiseerd logopedist-stotteren noemen en sta ik geregistreerd in het register stotteren. Dat betekent dat ik voldoe aan alle eisen zoals vastgelegd in de Richtlijn stotteren. Ik blijf me hierin jaarlijks bijscholen om deze kennis up-to-date te houden.

Voor mij persoonlijk is het belangrijk dat er een goede sfeer is tijdens de behandeling. Zeker bij het geven van stotterbehandelingen is een veilige omgeving creëren essentieel voor het behalen van de behandeldoelen. Daarnaast is er altijd een nauw contact met andere betrokkenen, zoals verwijzers, leerkrachten ed. Op deze manier werken we samen aan het verhelpen van de hulpvraag.

Wat anderen zeggen over Ilona

“Veel aandacht voor mijn zoon en onze zorg als ouder, open communicatie”
“Doortastend en enthousiast”
“Veel kennis”

Ilona - Team - Centrum Logopedie Odolphy Doetinchem

“Als iets je niet lukt, heb je niet
gefaald maar juist iets geleerd!”

Dinsdag

locatie Gezondheidscentrum de Zuwe; 2e verdieping

Woensdag

locatie Hof van Cambridge

Vrijdagochtend

locatie Hof van Cambridge

Pien - Team - Centrum Logopedie Odolphy Doetinchem

“Je weet nooit wat je kunt, tot je het geprobeerd hebt”

Maandagmiddag

locatie Slotlaan

Dinsdag

locatie Slotlaan

Woensdag

locatie Slotlaan

Vrijdagmiddag

locatie Gezondheidscentrum de Zuwe (2e verdieping)

Pien Esman

Pien - Team - Centrum Logopedie Odolphy Doetinchem

Mijn naam is Pien Esman. In 2023 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sinds die tijd ben ik ook werkzaam bij Centrum voor Logopedie Odolphy.

Vanaf dat ik kind was heb ik al een passie voor taal, het was dus al vroeg duidelijk dat ik hier iets mee wilde gaan doen. Gelukkig heb ik een beroep gevonden waar ik deze passie in kwijt kan, ik voel me erg op mijn plek en ik ben erg blij dat ik anderen kan helpen. Ik vind het erg belangrijk dat er wederzijds vertrouwen is binnen behandelingen en dat er een fijne en open sfeer is. De doelgroep waar ik het meest mee werk zijn kinderen met taal-/spraakproblemen van alle leeftijden. Ook heb ik de cursus OMFT afgerond.

Wat anderen zeggen over Pien

“Pien is heel toegankelijk.”
“Ze heeft een rustige uitstraling en weet veel afwisseling in de oefeningen te brengen.”
“Mijn dochter gaat met veel plezier naar logopedie”

Esmee Rieken

Esmee - Team - Centrum Logopedie Odolphy Doetinchem

Graag wil ik mij aan jullie voorstellen. Ik ben Esmée Rieken en in 2022 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sindsdien ben ik 2 dagen in de week werkzaam bij Centrum voor Logopedie Odolphy.

Ik vind het fantastisch om met kinderen te werken en daarom is dit voornamelijk de doelgroep die ik behandel. Kinderen van 2 tot 18 jaar kunnen bij mij terecht met problemen op het gebied van taal- en/of spraakontwikkeling, of voor lees- en spellingsproblemen. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in OMFT: zowel voor kinderen als voor volwassenen met afwijkende mondgewoonten.

Wat het leukste is aan het werken met kinderen? Dat ik de ontwikkeling met ze mag doormaken. Elk kind heeft een andere manier van begeleiding nodig, en het geeft mij voldoening om ze hierin te mogen ondersteunen. Voor het beste resultaat, zullen er korte lijntjes zijn met andere betrokkenen, met wie we de therapie goed afstemmen. Het belangrijkste is dat uw kind met plezier naar logopedie gaat.

Ik zie jullie graag terug in onze praktijk!’

Wat anderen zeggen over Esmee

“Esmee is heel meedenkend en betrokken.”
“Ze is erg enthousiast en zo ontstaat er een fijne sfeer.”
“Goede contacten met leerkrachten.”

Esmee - Team - Centrum Logopedie Odolphy Doetinchem

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!

Dinsdag

locatie Gezondheidscentrum de Zuwe (2e verdieping)

Vrijdag

locatie Slotlaan

Myrthe - Team - Centrum Logopedie Odolphy Doetinchem

Als je het kunt dromen, kun je het doen!

Woensdag

locatie Gezondheidscentrum de Zuwe (2e verdieping)

Donderdag

locatie Slotlaan

Myrthe Velthausz

Myrthe - Team - Centrum Logopedie Odolphy Doetinchem

Mijn naam is Myrthe Velthausz. In 2018 ben in afgestudeerd als logopedist en sinds 2020 werk ik bij Centrum voor Logopedie Odolphy.

Als allround logopedist werk ik zowel met kinderen als volwassenen, dit maakt het werk afwisselend en uitdagend. Ik vind het belangrijk dat u of uw kind zich bij mij prettig voelt, zodat u zich in een fijne omgeving kunt ontwikkelen.

Ik werk veel met kinderen met spraak en/of taalproblemen. Ook behandel ik mensen met adem en stemproblemen. Verder heb ik veel ervaring met mensen met niet-aangeboren hersenletsel (o.a. afasie, dysartrie) en ben ik gespecialiseerd in dysfagie (slikstoornissen) en logopedie bij hoofd-halsoncologie. Ik heb de volgende verdiepingscursussen hierin gevolgd.

Ik ben aangesloten bij het Oncologienetwerk Achterhoek.

* Logopedie bij hoofd-halsoncologie
* Dysfagie (slikproblemen)
* Manuele Larynx Facilitatie (MFL), bij stemklachten

Wat anderen zeggen over Myrthe

“Myrthe is rustig en luistert echt naar mij.”
“Ze is erg professioneel en heeft veel kennis.”